• Eempers
  • Eempers

Stoomwolk en oranje licht voor brand aangezien

SOEST Een buurtbewoner van het oude industrieterrein was er zondagmorgen vroeg van overtuigd dat er een buitenbrand woedde. Kijkend uit het raam ontdekt hij een grote wolk waarin af en toe een oranje schittering was te zien. Daardoor werd de indruk van brand gewekt en alarmeerde hij de brandweer.

Deze stelde eerst een onderzoek in op de Dorresteinweg als meest waarschijnlijke locatie. Daar was echter niets te vinden, waarna de zoektocht zich verplaatste naar de Industrieweg. Daar werd inderdaad de oorzaak van de 'brand' gevonden: een grote stoomwolk uit bakkerij Do Schat. Een oranje knipperlicht in de buurt zou iemand inderdaad op het verkeerde been kunnen zetten. Nadat voor de zekerheid nog een controle op het dak was uitgevoerd, stond met zekerheid vast dat er geen sprake was van brand en kon de brandweer terug naar de kazerne.

BRANDMELDER Tweeënhalf uur later moesten de vrijwilligers opnieuw hun bed uit, toen voor een automatische melding aan het Weteringpad. Ook in dit geval bleek het loos alarm. In een bedrijfspand aan de Koningsweg had de chauffeur van een vrachtwagen zijn voertuig gestart in een bedrijfspand. De uitlaat produceerde zoveel rook, dat de brandmelder werd geactiveerd. De brandweer zorgde ervoor dat de situatie werd hersteld en kon vervolgens opnieuw terug naar de kazerne.