• Jan van Steendelaar
  • Jan van Steendelaar

Voor tweede keer auto door brand verwoest

SOEST Een inwoner van Soest zag in de nacht van maandag op dinsdag voor de tweede keer in negen maanden tijd zijn auto in vlammen opgaan. Deze stond als enige op het Dalplein geparkeerd. De eigenaar had de auto er vier uur eerder neergezet.

De brand, die gepaard ging met enkele luide knallen door het springen van de banden, werd om middernacht gemeld door voorbijgangers. De auto stond toen al in lichterlaaie. De brandweer van beide kazernes op steenworp afstand van de plaats van de brand was snel ter plaatse, maar kon de auto niet meer redden. Met behulp van twee stralen en schuim werd het hardnekkige vuur bestreden. De brandweerlieden moesten ademlucht gebruiken als gevolg van de rookontwikkeling

VERMOEDENS De oorzaak van de brand is niet bekend, maar het vermoeden bestaat dat er sprake is geweest van brandstichting. De politie stelt een onderzoek in.

In december vorig jaar ging ook al een auto van de gedupeerde eigenaar door brand verloren. Bij die nachtelijke brand op de Albert Cuyplaan raakten twee auto's die ter weerszijden ook door het vuur zwaar beschadigd.