• Wouter Went/ www.wentfotografie.nl

Inbraak Soest verijdeld, verdachten voortvluchtig

SOEST In Soest is dinsdagochtend 13 augustus een inbraak voorkomen. Vier mannen probeerden in te breken in een pand aan de Hellingweg in Soest, maar sloegen op de vlucht in een personenauto toen de politie ter plaatse kwam. Een verdachte kon al worden aangehouden, de andere drie zijn nog voortvluchtig. 

De inbrekers sloegen eerst op de vlucht in een personenauto en later te voet. Het vluchtvoertuig is in beslag genomen. Voor de zoekactie heeft de politie een helikopter en een hondengeleider ingezet. Om te voorkomen dat de verdachten kunnen ontkomen hebben agenten het perceel tussen Soest en Baarn omsingeld.

BURGERNET De politie heeft ook een actie opgezet via Burgernet. Meerdere deelnemers aan die actie gaven door dat ze de verdachten meenden te zien, waarop meer personen zijn staande gehouden. Dit heeft echter nog niet tot aanhouding van een van de verdachten geleid.  

GETUIGEN De politie zoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien. Bekend is dat een van de verdachten vermoedelijk een wit t-shirt draagt wat besmeurd is met modder. Van de andere verdachten is geen signalement beschikbaar. Mensen die iets gezien hebben kunnen de politie bellen via 112.