• Jeroen van der Veer

Drie aanhoudingen in zaak 'homoberovingsbende'

SOEST De politie heeft drie verdachten aangehouden die mogelijk een man uit Soest in de val hebben gelokt en beroofd.

Vorige week deed de politie een oproep aan getuigen om zich te melden. Mede dankzij vijf binnengekomen tips zijn nu drie 17-jarige jongens uit Zeist en Bilthoven aangehouden, meldt RTV Utrecht.

IN DE VAL Op vrijdagavond 16 augustus liep voor een 47-jarige man uit Soest een afspraakje uit op een nachtmerrie. Hij zou, na contact via een dating-app, een jongen ontmoeten in Bilthoven. Er bleken zés jonge mannen van plan hem met geweld te beroven.

Het 47-jarige slachtoffer ontmoette zijn 'date' rond 22.35 uur op de Kees Boekelaan. Aanvankelijk leek er niets aan de hand, totdat ze samen de Dwarsweg op liepen richting het bos. Plotseling kwamen vijf jongens vanuit de bosjes op het tweetal afgelopen. Vier van hen hadden bivakmutsen op en één had een honkbalknuppel vast. Ze omsingelden de Soestenaar en dwongen hem het bos in te lopen. Daar mishandelden ze hem en moest hij onder dwang zijn geld, zijn telefoon en zijn bankpas en pincode afgeven. Toen de jonge man met wie hij het 'afspraakje' had een vuurwapen uit z'n broekband haalde, besefte het slachtoffer dat hij van meet af aan in de val was gelokt.

TWEEDE SLACHTOFFER Mogelijk heeft die groep ook een ander slachtoffer gemaakt. ,,Een getuige vertelt dat hij rond 23.00 uur een jongen in paniek het bos uit zag rennen. Die zei dat hij was belaagd door een groep jongens met bivakmutsen. Dit mogelijke slachtoffer zou rond 18 jaar oud zijn en gaf zelf aan dat hij die donderdagavond nog naar de stad Utrecht moest." De politie komt graag met hem in contact.