• Koen van Weel

Nog drie aanhoudingen in zaak 'homoberovingsbende'

SOEST In een onderzoek naar een gewelddadige straatroof op de Dwarsweg zijn weer drie aanhoudingen verricht. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Utrecht en twee 17-jarige jongens uit Bilthoven. Eerder werden al drie jongens uit Zeist en Bilthoven aangehouden.

Op 16 augustus werd een 47-jarige man uit Soest beroofd, nadat hij via een dating-app een afspraak had gemaakt met een andere man. De 'date' liep uit op een nachtmerrie, want hij werd bedreigd met onder andere een vuurwapen en mishandeld door een groep van zes jongens. Na de beroving zijn de daders ervandoor gegaan en heeft het slachtoffer de politie ingeschakeld.

De politie heeft veel media-aandacht geschonken aan de beroving. Op social media, maar ook in de opsporingsprogramma's Bureau Hengeveld en Opsporing Verzocht, is de zaak uitgebreid besproken. Dit heeft ertoe geleid dat mensen zeer bruikbare informatie door hebben gegeven aan de recherche, waarna de zes werden aangehouden.

TWEEDE SLACHTOFFER Mogelijk heeft die groep ook een ander slachtoffer gemaakt. ,,Een getuige vertelt dat hij rond 23.00 uur een jongen in paniek het bos uit zag rennen. Die zei dat hij was belaagd door een groep jongens met bivakmutsen. Dit mogelijke slachtoffer zou rond 18 jaar oud zijn en gaf zelf aan dat hij die donderdagavond nog naar de stad Utrecht moest." De politie komt graag met hem in contact.