• AVRO/TROS
  • Politie

Overvallers mishandelen vrouw in haar woning

SOEST Een inbraak bij een woning aan de Frans Halslaan in Soest veranderde zaterdagavond 5 januari 2019 in een overval. De bewoonster (59) lag al te slapen toen twee mannen rond 20.30 uur aanbelden. Televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak.

Dat de vrouw de deur niet opende, deed de mannen vermoedelijk denken dat er niemand aanwezig was. Via de achterzijde van de woning wisten ze vervolgens binnen te komen. Eenmaal binnen overmeesterden ze al snel de bewoonster. Ze propten zelfs een T-shirt in haar mond en bedreigden haar met een keukenmes.

Ze eisten geld, maar vonden wat ze kregen kennelijk niet genoeg. Daarop gingen ze op zoek naar een tang om het slachtoffer haar ringen af te knippen. Bij de worsteling die ontstond, raakte de vrouw gewond aan haar been. Vervolgens bonden de mannen haar vast op haar bed.

COMPOSITIETEKENING Eerder deze week maakte de politie al een compositietekening openbaar van een van de verdachten. Die tekening werd in de uitzending opnieuw getoond. Daarbij ook de signalementen van de daders. Beide daders zijn donkergetint, zijn hooguit 20 jaar oud en hebben een tenger postuur. Ze spraken Nederlands, straattaal met accent. Eén is rond 1.60m lang, de ander rond 1.70 meter. Eén van de daders droeg een jas van The North Face en de ander had een grijze trainingsbroek aan met blauw/geel/blauwe bies aan de zijkant.

(De tekst gaat onder de foto verder)

BUIT De mannen bleven een half uur in de woning. Bij vertrek namen ze de volgende buit mee: een Playstation 4 en een Playstation Portable, een JBL-bluetooth speaker, een swarovski ketting, een ketting met een gouden tientje, een trouwring met de inscriptie 'Theo', een groeiring met de inscriptie 'Marcel' en een horloge van WMC Timepieces.

Bron: Opsporing Verzocht

INFORMATIE De politie wil graag weten wie de overvallers zijn en waar de gestolen spullen zijn. Mensen met informatie kunnen bellen met de Politie Opsporingstiplijn (gratis) op tel. 0800-6070; Meld Misdaad Anoniem (gratis) op tel. 0800-7000 of met Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief) op tel. 079-3458999. Online een tip doorgeven kan via dit tipformulier van de politie.