• Politie Midden Nederland
  • Politie Midden Nederland

Soester vrouw bedreigd en mishandeld in eigen huis

SOEST Een 58-jarige vrouw uit Soest beleefde begin dit jaar de ergste nacht van haar leven. Dat blijkt uit de uitzending van opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht. In haar eigen slaapkamer stond ze oog in oog met twee inbrekers. Ze hield het hoofd koel terwijl de daders van alles van haar wilden en haar ernstig mishandelden. 

De vrouw woont aan de Frans Halslaan in Soest. Zaterdagavond 5 januari ging ze vroeg naar bed. Toen rond 20.30 uur de deurbel ging, deed ze niet open. Even later hoorde ze geluiden aan de achterkant van het huis en vlak daarna hoorde ze het kraken van de trap. Toen kwamen er twee mannen haar slaapkamer binnen. Ze wilden geld. De vrouw stapte uit bed, ging naar beneden en gaf hen de 50 euro die ze in haar portemonnee heeft.

De inbrekers sleurden haar mee aan haar haren terug naar de slaapkamer. Daar stopten een een T-shirt in haar mond en bedreigden haar met een mes uit haar keuken. Eén van hen probeerde de ringen van haar vingers te trekken. Dat lukte niet.

RINGEN LOSKNIPPEN De vrouw haalde een gereedschapskist tevoorschijn en knipte zelf met een tang de ringen los. Daarna probeerde ze het mes van de daders af te pakken. Dat eindigde in een worsteling waarbij ze gewond raakte aan haar knie. De daders sleepten haar dan weer de trap op naar haar slaapkamer en bonden haar vast met riemen aan haar bed. Ze moest toen nog een half uur toehoren hoe de twee als bezetenen het huis doorzochten. Toen ze eindelijk vertrokken, hoorde ze een auto wegrijden. 

SIGNALEMENT De mannen hadden een donkere huidskleur, zijn niet ouder dan 20 jaar en spraken Nederlands, in een straattaal. Ze hebben een tenger postuur en zijn rond de 1,60 en 1,70 meter lang. Ze droegen donkere, vingerloze handschoenen en één droeg een donker jack van The North Face en een grijze trainingsbroek met geel/blauwe bies. De ander droeg ook een donkere jack en broek. Eén van hen had een beugel op zijn ondertanden. Van de overvaller met het mes is een compositietekening gemaakt.

BUIT Naast de 50 euro en de kapot geknipte ringen van de vrouw, namen ze nog meer sieraden, een mobiele telefoon en een Playstation 4 mee. 

Alle informatie die kan helpen deze agressieve overvallers te vinden, is welkom via de tiplijn: tel. 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. 

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.