• Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Auto in sloot na slip in bocht, twee gewonden

SOEST Twee inzittenden van een personenauto zijn vanmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Peter van den Breemerweg. Vermoedelijk was een te hoge snelheid in combinatie met het gladde wegdek de oorzaak van het ongeval.

Jan van Steendelaar 

Het ongeluk gebeurde toen de bestuurder vlak voor een haakse bocht in de berm terechtkwam en niet meer kon corrigeren. De auto schoot van de weg en kwam op de rechterzijkant in een sloot terecht. Een van de inzittenden kon zelf uit de auto komen, de ander moest door de brandweer worden bevrijd. Daarvoor meest enig sloopwerk worden verricht.

Er was ook een traumahelikopter opgeroepen, maar deze is uiteindelijk afgezegd. Beide geworden werden met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Een berger heeft de auto uit de sloot gehaald en afgevoerd. Gedurende de inzet van de hulpdiensten was geen doorgaand verkeer mogelijk op de Peter van den Breemerweg.

Het was het tweede ongeluk van de morgen op nagenoeg dezelfde plek. De bestuurster van een scooter kwam, waarschijnlijk ook door de gladheid, ten val. De zwangere vrouw leek er zonder letsel van afgekomen te zijn. Zij werd door een particulier naar huis gebracht en zou voor onderzoek naar de huisarts gaan.