• Eempers
  • Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Brandweer rukt met groot materieel uit voor verstrikte duif

SOEST Een duif die verstrikt zat in een net en twee duiven die erachter vlogen en niet meer weg konden komen, zijn zaterdagavond door de brandweer bevrijd. Het net, door de bewoners gespannen voor hun balkon op de tweede etage van een flat aan de Rubenslaan om vogels weg te houden, werd door de brandweer losgeknipt en verwijderd. 

Jan van Steendelaar

Kinderen hadden de aanvankelijk nog fladderende duif in het net gezien en lieten de dierenambulance bellen. Een medewerker kon echter niet op het balkon komen omdat de bewoners niet thuis waren. Hij vreesde dat de duif er al zo lang gehangen de redding te laat zou komen. Desondanks werd besloten de brandweer te hulp te roepen. Dat bleek een voor de duif reddende maatregel.

Met de hoogwerker konden twee brandweerlieden op het balkon komen en het net losknippen. Nadat het helemaal was verwijderd, vlogen de twee duiven die niet vastzaten direct de vrijheid tegemoet. De duif die nog verstrikt zat, was weliswaar versuft maar leefde nog. Hij werd met net en al meegenomen en aan de medewerker van de dierenambulance overgedragen om in de vogelopvang aan de Eemweg weer op krachten te komen.

.