• Eempers
  • Eempers

Lijnbus botst met vrachtwagen

SOEST Passagiers van de lijnbus naar Amersfoort hebben donderdagmorgen vertraging opgelopen en mogelijk hun aansluiting gemist door een aanrijding tussen de bus en een vrachtwagen op de Koningsweg ter hoogte van de Eigendomweg. Er raakte niemand gewond, ook de buschauffeur niet, die wel geraakt werd door splinters van een ruit. De bestuurder van de vrachtwagen bleef eveneens ongedeerd.

Het ongeluk gebeurde bij de halte ter hoogte van de Eigendomweg. De buschauffeur wilde er wegrijden en werd daarbij in de linkerflank ter hoogte van de bestuurdersplaats aangereden door een achteropkomende vrachtwagen. Door de klap schoot de vrachtwagen nog een eind door, terwijl de bus half op de weg bleef staan en het doorgaande verkeer blokkeerde.

Gedurende de afhandeling van de aanrijding, waarna beide auto's op eigen kracht hun weg konden vervolgen, was het doorgaande verkeer tijdens de drukke spits op de Koningsweg gestremd. Het werd omgeleid over de smalle Eigendomweg of moest daar de draai maken terug naar de Dalweg. .