• Eempers

Arrestant slaat - geboeid - op de vlucht in politieauto

SOEST Een arrestant die agenten woensdagavond geboeid en in de gordel achterin een niet herkenbare politieauto hadden gezet, heeft kans gezien er in die auto vandoor te gaan. Ver kwam hij niet. Op de Varenstraat kwam de auto in aanraking met een lantaarnpaal en de auto richtte nog meer schade aan, voordat hij total loss tot stilstand kwam.

De politie kreeg melding van een mogelijke auto inbraak in het Smitsveen. Er was een grote groep jongeren gezien die zich verdacht gedroeg. Bij het zien van de politie sloegen ze op de vlucht. De twee agenten gingen achter hen aan en konden twee vluchters aanhouden. Zij werden geboeid aan een lantaarnpaal vastgemaakt, waarna de agenten op zoek gingen naar de andere verdachten. Eén van hen werd aangehouden voor belediging. Hij werd in het onopvallende dienstvoertuig gezet. 

De agenten gingen vervolgens in de buurt op onderzoek naar de vermoedelijke auto-inbrekers. Even later zag de politie de auto rijden. Blijkbaar had de aangehouden verdachte kans gezien om zich vanaf de achterbak op de bestuurdersplaats te komen en er in de auto vandoor te gaan.

,,Hoe dat mogelijk is geweest is echt een raadsel", aldus een politiewoordvoerster. Omdat hij enkel gas kon geven en niet kon sturen, kon de auto niet op de weg blijven. Na enkele aanrijdingen kwam deze tot stilstand. De auto moest door een berger worden opgehaald.

De drie verdachten werden meegenomen naar het bureau en kregen een proces verbaal. Naar de identiteit van de andere verdachten wordt een onderzoek ingesteld.