Oranjelaan

Kijk, daar staan ze op de stoep. De moeder en de dochter, vers uit Duitsland. Ze komen met een missie. Net als op 10 mei 1940. Alleen dit keer gaat het om de verovering van mijn oudste broer: Werner.

Zoals het hoort is de operatie tot in de puntjes voorbereid door moeder en de moeder van de dochter, die op de stoep staan. Ooit besluiten de moeders, na een paar glaasjes sherry, op een regenachtige middag, om hun kinderen te koppelen. Ze zijn werkelijk waar voor elkaar geschapen, vinden ze samen. En na 'echt' nog één glaasje sherry zien de moeders in kwestie de grote dag al voor zich.

Alleen is er een pijnpuntje. De beoogde bruidegom weet nergens van, maar dat zie je bij bruidegoms wel meer. Uiteraard maakt mijn broer kennis met de moeder en de beoogde bruid. Hij gebruikt zelfs de avondmaaltijd met het duo, alleen de vonk slaat niet over. Daarbij is mijn broer altijd na het eten weg. Naar volleyballen. Met het spelletje heeft hij een innige verhouding. Wat zeg ik, met het spelletje is hij bijkans getrouwd. Nou, en dat vindt de moeder van de Duitse dochter niet zo leuk.

Langzaam maar heel zeker gaat de gedroomde grote dag voorgoed de vergetelheid in. Ook nog een glaasje sherry kan daar niets aan veranderen. En dan kijkt de moeder van de dochter in het rond? Heeft mijn moeder nog niet een zoon in de aanbieding? Aha, daar komt mijn andere broer Heinz in beeld. Hij zou evengoed een vrolijke partij zijn.. Alleen Heinz is 'leider' even niet beschikbaar. Heinz vaart de wereld rond.

Uiteindelijk ben ik aan de beurt, als troostprijs en ook nog voor spek en bonen. Ik moet de dochter maar gezellig vermaken.

De zon schijnt dus er kan gezond worden. Geen punt voor de Duitse dochter. Zij heeft een meer dan gewaagde bikini met Duitse bloemetjes al aan. En ik? Ik zon zogenaamd mee in een aftands gebreid zwembroekje, waarin een jongens erectie nauwelijks is te verbergen. 'Doe dat ding weg' hoor ik mijn moeder nog sissen. Oke, ik doe mijn ding weg door op mijn buik te gaan liggen, maar dat zont niet echt lekker.

Wordt vervolgd.

Boudewijn Paans