• Belastingaangifte

    Belastingdienst

De Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

27-02-2019, 11:55 | Lezersnieuws | Educatie

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw belastingaangifte via de computer? De bibliotheek kan u helpen.

 

Voor mensen die zelf aangifte willen doen biedt Bibliotheek Idea op alle vestigingen gratis beveiligd computer- en internetgebruik aan. Wilt u het wel zelf doen maar heeft u nog een steuntje in de rug nodig? Volg dan de cursus ‘Leer omgaan met de digitale overheid’. Hierin leert u o.a. wat de mogelijkheden zijn met uw DigiD en hoe de berichtenbox werkt.

 

Vult u de aangifte niet zelf in maar besteedt u dit uit? Dan heeft u een machtigingscode nodig. Geef namelijk nooit uw DigiD af, ook niet aan een bekende die u hiermee helpt. Met een machtigingscode kan de invuller met zijn eigen DigiD werken. Organisaties die hulp bieden bij het invullen stellen dit ook verplicht. Heeft u hier hulp bij nodig of wilt u hulp bij het aanvragen van een DigiD? Medewerkers van het Digitaal Café kunnen u hierbij helpen. In Soest is het Digitaal Café elke dinsdagochtend van 9.30-11.30 uur in De Klarinet. Iedereen kan hier terecht, ook als u geen lid van SeniorWeb of de Bibliotheek bent.

 

Wilt u beter leren omgaan met de computer, internet en sites van de overheid? Volg dan de cursus Klik&Tik of Digisterker. Vraag naar de mogelijkheden bij de Bibliotheek of kijk op www.ideacultuur.nl/belastingdienst

 

Samenwerking Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien organiseren ze - in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties - hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via spreekuren. De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken mogelijk.