Selectie Soester Elftal

30-05-2019, 11:51 | Lezersnieuws | Peter

SOEST- Het Soester Elftal editie 2019 bestaat uit een selectie van 21 spelers van de verenigingen SO Soest, SEC, VVZ’49, Hees en ’t Vliegdorp. Zaterdag 22 juni gaat het elftal bij VVZ’49 de derde wedstrijd sinds de oprichting in 2017 spelen. Tegenstanders zijn De Soester Legends.

Bas Dreef, Robert Roest, Jordie Brouwer, Mustafa Aksit, Gijs Schaap, Marcel van Essen, Ronald de Rooy en Daniël Hilhorst. Het is een greep uit de namen van een generatie Soester voetballers die de voetballiefhebbers uit de regio jarenlang heeft doen watertanden.

Zaterdag 22 juni vormen de cracks van weleer een team dat onder leiding staat van Peter Visee. De Baarnaar heeft  in de top van het amateurvoetbal gewerkt bij onder meer Spakenburg en DOVO. In de jaren negentig was Visee trainer bij VVZ’49 en SO Soest. Bij de laatste club baarde de trainer opzien door in twee jaar tijd van de tweede klasse naar de hoofdklasse te promoveren. Het team krijgt de sprekende naam: De Soester Legends.

Het Soester Elftal krijgt dus een tegenstander van formaat. Keuzeheer Henk van Asch (voormalig hoofdtrainer van SO Soest, SEC en VVZ’49) heeft samen met de commissieleden van het Soester Elftal een selectie samengesteld die het de Legends moeilijk moet gaan maken.

SEC: Daniël Groen, Youri Neering, Jordi Meerding, Mike van Zetten
Hees: Henk Reddering, Ferry de Beer, Dennis Schaap, Marvin Snijders
VVZ’49: Saddy de Koning, Oscar Kooij, Floris de Boer, Stan ten Huurne, Björn Frohlich
SO Soest: Rayendall Bitorina, Thijs Janmaat, Gido de Hiep, Marouane Ghaddari, Jorney Kappenberg
’t Vliegdorp: Michael Muijlwijk, Kevin Peereboom, Rishendly Maduro

Deze selectie gaat donderdag 20 juni trainen op het veld van VVZ’49. Zo kunnen de spelers kennis met elkaar maken en is er voor Henk van Asch een mogelijkheid om nog wat mooie spelpatronen in te slijpen.

De wedstrijd van het Soester Elftal tegen de Soester Elegends is op zaterdag 22 juni op het veld van VVZ’49. Aftrap is om 14:30 uur en de toegang is gratis. De wedstrijd staat onder leiding van de voormalige Soester Marcel van Schalkwijk.

Tijdens de wedstrijd wordt er een bijdrage gevraagd voor het goede doel van deze wedstrijd. De netto-opbrengsten van de wedstrijd komen ten goede aan Stichting Hospice De Luwte.