• Wim en Jenny actief in de buurt als Streetmaster

    Peter Beijer

Streetmastersechtpaar ruimt al jarenlang de buurt op

06-07-2019, 16:43 | Lezersnieuws | Peter

SOEST - Jenny en Wim van Dorresteijn zijn regelmatig ‘in de buurt’ te vinden. Het oranje hesje om de schouders, de streetmaster in de hand en gezamenlijk op jacht naar zwerfafval. Het duo vindt het niet meer dan vanzelfsprekend om regelmatig de wijk in te gaan om de buurt schoon te houden.

Wim: ,,Wij komen allebei uit een groot gezin. Voor ons is het daarom normaal om je in te zetten voor je omgeving. Mijn moeder was ook altijd actief. Ze deed bij voetbalvereniging SEC allerlei vrijwilligerstaken en ze collecteerde langs de deuren voor het goede doel.”

Actief dat zijn ze en sportief ook. Het echtpaar onderneemt dagelijks allerlei activiteiten. Hij doet vrijwilligerswerk voor de KBO, zij is actief voor de Voedselbank en ze collecteren voor goede doelen. Bij Pijnenburg trekken ze de sportschoenen aan om te gaan hardlopen.

De buurt schoonhouden, dat is voor Wim en Jenny gebruikelijke kost. Jenny doet het al sinds 2002. ,,Ik ging wandelen met Billy onze hond en als ik dan troep ontdekte dan raapte ik het op. Via Pijnenburg kwam ik met Rob Kleinegris in contact en die zorgde dat ik een hesje, handschoenen en een streetmaster kreeg. Nu houden we hier de buurt schoon. Ik merk dat de straat schoner blijft. Goed voorbeeld doet goed volgen. Als er minder troep is, trekt dat ook minder rotzooi aan. Mensen zijn bewuster geworden denk ik.”

Wim krijgt, net als zijn vrouw, hoofdzakelijk positieve reacties als hij langs de weg bezig is. Toch voelt hij zich soms genoodzaakt om iemand terecht te wijzen. ,,Een tijdje terug zag ik een kerel van een jaar of 55 die uit een bakje stond te eten en vervolgens alles van zich af gooide. Toen ik vroeg of hij dat normaal vond kreeg ik een grote mond en mocht ik mij niet met hem bemoeien. Volgens mij schrok hij wel van mijn reactie. Hopelijk heeft het alsnog opgeruimd.”

Voorlopig gaan Wim en Jenny door met hun activiteiten. ,,Zolang het lichaam het toelaat gaan we ermee door”, zegt Jenny stellig.

Rob Kleinegris van Stichting VAnG: ,,We hebben nu meer dan vijftig mensen in Soest die een steentje bijdragen, maar we hebben eigenlijk 300 mensen nodig om héél Soest en Soesterberg schoon te houden! Liefhebbers kunnen zich bij mij aanmelden: 06-16094919