• vlnr Dirk Hamers, Tijs van der Steen, Peter van der Vorst

    Lieven Simons
  • Babette Berkelaar, Liotte Smits, Sara van Vliet

    Lieven Simons

Tijs van der Steen en Liotte Smits clubkampioenen SSV Eemland 2019

09-02-2019, 20:03 | Lezersnieuws | Marc

Op zondag 3 februari zijn op de Vechtsebanen in Utrecht de jaarlijkse clubkampioenschappen van Schaats- en Skeelervereniging Eemland gereden. Bijna 50 schaats(st)ers stonden goed getraind aan de start. Ook de gunstige weersomstandigheden en prima ijskwaliteit droegen bij aan de vele mooie tijden. Er werden maar liefst 24 persoonlijke records gereden. Na afloop was het in het KNSB cafe op de Vechtsebanen weer een prijzenfestival. Per categorie, van pupil tot master, werd een klassement opgemaakt en werden medailles uitgereikt. 

Het algemeen klassement werd dit jaar bepaald na 2 afstanden. Wegens tijdgebrek kon de altijd spannende 3.000 meter helaas geen doorgang vinden. Liotte Smits werd zo met 2 knappe PR’s op de 500 meter en 1.500 meter clubkampioen 2019 bij de dames. Babette Berkelaar vierde haar comeback bij SSV Eemland met een tweede plaats. Sara van Vliet behaalde het brons. Sara, sterk op de langere afstanden, kreeg door het wegvallen van de 3.000 meter niet de kans haar titel van vorig jaar te prolongeren. 

Welsy Dijs verscheen niet aan de start om zijn titel te verdedigen. Hij nam deel aan de World Cup wedstrijden in Hamar. Bij de heren ging de titel dit jaar naar Tijs van der Steen. Op de 500 meter bleef Dirk Hamers nog zeer dicht in zijn buurt, maar met een tijd van 1:59.14 op de 1.500 meter sloeg Tijs een groot gat. Dirk Hamers eindigde als tweede, gevolgd door Peter van der Vorst.