Tussen de wolken schijnt de zon op Museumplein Soest!

26-02-2019, 09:45 | Lezersnieuws | Andries

Het was een geweldige feest vorig jaar. Maar liefst 21 optredens op meerdere podia. Veel en vooral leuk publiek. Dat geeft zoveel energie, dat de organiserende werkgroep direct daarna weer aan de slag is gegaan voor een herhaling in 2019. En dat is dan voor de vijfde keer op een rij, het eerste lustrum van het samenwerkingsverband tussen Artishock, Gilde en Museum. Dit jaar krijgt dan ook het thema: Vijf jaar - met elkaar - Museumplein Soest!   

En we zijn blij dat we weer een mooi feest kunnen aanbieden. Want binnen een klimaat waarin de wolken rond Koningsdag zich samenpakten, geen Oranjeplein en geen Koningsnach Soesterberg, is zonneschijn nodig. Niet alleen voor ons maar ook om weer nieuwe initiatieven te laten groeien, Koningsdag moet in heel Soest een bruisend feest zijn.

Wij gaan daaraan bijdragen door tijdens Koningsnach te starten met de film Bohemian Rhapsody omlijst met een Queen waardig feestje. Om op Koningsdag vanaf 12:00 uur een knoert gezellig feest te starten. Met een ludieke openingsact verzorgd door Brandstof. Met uiteraard veel muziek op drie podia waarbij men kan hossen op het plein tot chillen in de zaal. Met als hoogtepunt een bigband van maar liefst 21 muzikanten waarbij stilstaan moeilijk gaat worden. ’s Avonds gaan we alleen binnen door, klein maar fijn, met een fantastische band. Kortom dorpsgenoten, denk nu niet dat Koningsdag in Soest gestorven is. De vele vrijwilligers van Museumplein Soest hebben hun steentje weer bijgedragen om dat te voorkomen. En misschien daarmee ook een stimulans voor anderen die de dag weer Soest breed gaan vieren: Beter uit in Soest dan Soest uit!