• Marien Koene werd per helikopter - afgeleverd -

  Foto-Bart fotografie
 • Bivakkeren in tenten en eten in het clubhuis van SO Soest

  Foto-Bart fotografie
 • Een tentendorp op het veelbesproken Veld 5

  Peter Beijer
 • Paleis Soestdijk als decor voor een Koninklijk Voetbalkamp

  Peter Beijer
 • Maar uiteraard is dit het belangrijkste: voetballen

  Peter Beijer

Voetbalkamp SO Soest vliegend van start

29-04-2019, 17:11 | Lezersnieuws | Peter

SOEST - Maandagmorgen startte het 35ste voetbalkamp vanSO Soest. Onder een stralende zon werd de voorzitter van de voetbalkampcommissie, Marien Koene, per helikopter, afgezet op veld 2. Het was de opmaat voor het driedaagse voetbalfeest, waar meer dan 350 jeugdleden aan deelnemen. Zij worden bijgestaan door een kleine vijftig leiders.

De sleutel van het hek van SO Soest werd door SO Soest-voorzitter Ries de Jong voor drie dagen symbolisch overgedragen aan Marien Koene. Het thema voor dit jaar is, blauw bloed’. Dit past overigens perfect bij de koninklijke onderscheiding die de erevoorzitter van SO Soest, Paul Smit, afgelopen vrijdag heeft ontvangen. De aankleding van het voetbalfeest is eveneens koninklijk. De toeganspoort van de Bosstraat-Oost is ingericht naar Paleis Soestdijk. Er is bijna geen verschil te zien met het paleis dat hemelsbreed enkele kilometers verderop staat. Leden van SO Soest van 6 tot 16 mogen en kunnen deelnemen, oudere leden vanaf 17 jaar (meisjes en jongens) stromen door als leider of leidster.

Elk jaar weer een voetbalkamp bij SO Soest. Ooit gestart in 1985 en nu dus voor de 35ste keer dit grootste evenement van de blauw-witte club. Dat de vereniging dit elk jaar weer kan organiseren komt volgens woordvoerder Leo Rauch door de jarenlange ervaring en stelselmatig sparen en investeren. ,,Wij zijn in het trotse bezit van alles wat er nodig is voor een dergelijk evenement, maar wij prijzen ons vooral gelukkig met een groot vrijwilligersleger, die dit ieder jaar weer mogelijk maakt. Wij bieden een driedaags feest met vaste onderdelen zoals mix-toernooien, penalty’s, nachttocht, boardingvoetbal. De derde en afsluitende dag is er, zoals de ervaring leert, nog van alles doen. Het tempo is dan wel wat lager. De activiteiten van de eerste twee dagen en de nachtrust die korter is dan ‘normaal’ heeft dan zijn tol geëist."

Donderdag is het feest voorbij en starten de voorbereidingen voor het 36e voetbalkamp van SO Soest. Leo Rauch: ,,Alles moet weet zo worden opgevouwen, opgeruimd en opgestapeld dat voortgang kan worden gegarandeerd in 2020. Dat gebeurt dan weer, met de nadruk op –weer- door vrijwilligers die dit evenement en SO Soest een warm hart toedragen."