• Kunstenares Nadja Willems met haar Cover voor de Muze

    Studio Soest

Soestse wint coverwedstrijd Muze

11-11-2019, 13:14 | Lezersnieuws | Nadja

De jury van het magazine Muze van de AvroTros vond de ingezonden cover van Nadja Willems ‘poëtisch en mysterieus’. Hiermee won Nadja de muze coverwedstrijd met als thema: onderweg. Een terechte winnaar volgens het juryrapport.

 

Het winternummer van de Muze, een tijdschrift op het gebied van kunst en cultuur, komt half november uit en draagt de cover van de Soestse kunstenares Nadja Willems. Het beeld werd samengesteld uit 3 oude dia’s. Deze oude dia’s zijn de basis van Nadja’s vrije werk. Met het over elkaar heen leggen van deze oude dia’s creëert ze een nieuwe wereld, een nieuw verhaal en toch zitten er herkenbare elementen in.

 

Nadja vitaliseert fotografie in een tijd dat de waarde van een foto is gedevalueerd tot een wegwerpartikel door de grote hoeveelheid kiekjes met de mobiele telefoon. Oude dia's en foto's worden massaal vernietigd. Nadja geeft deze "verweesde" beelden een tweede kans en recyclet deze beelden door ze in één samen te vatten, zonder begrenzing in tijd, plaats en gebeurtenis met een déjà vu van gisteren. I love Yesterday!

 

Het winnen van deze wedstrijd is een mooie opsteker voor Nadja. Het betekent extra aandacht voor haar werk als kunstenares. “Het is natuurlijk prachtig als je werk mag schitteren op een cover, beter visitekaartje bestaat niet. Het zou leuk zijn als mensen ergens meer van mijn werk kunnen bekijken want buiten het beeld voor de cover heb ik natuurlijk nog veel meer bijzondere beelden om te laten zien!”

 

Gelukkig is dat mogelijk want 20 foto’s uit deze serie zijn op dit moment tot 21 december te zien bij Galerie ADG in Haarlem. In januari doet ze mee met een groepsexpositie ‘50 tinten groen’ van Terra Projects in Zoetermeer. Ook is haar werk als gastexpospant te zien bij kunstenaarsvereniging K26 in Oss van eind januari tot half februari 2020. Verdere informatie over exposities is te zien op www.nadja.nl