• Leden van de jarige Lionsclub Eemland tijdens de Lukkie Duckrace in 2018

    Dennis Verduin

50 jaar Lionsclub Eemland

01-11-2019, 12:08 | Lezersnieuws | George

Lionsclub Eemland bestaat deze week 50 jaar en viert dat met een feestelijk weekend. 

Sinds 1969 zijn de enthousiaste leden van Lionsclub Eemland actief in Baarn en Soest. Samen voelen de Lions een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid en willen zij graag iets terug doen voor de lokale gemeenschap. Tegelijkertijd zorgt de club ervoor dat mensen uit diverse geledingen elkaar beter leren kennen die anders nooit met elkaar in contact zouden komen. Gezelligheid en kameraadschap zijn twee kernwaarden waar de club op drijft. Met ruim 35 leden is deze Lionsclub een van de grote serviceclubs in de regio Amersfoort.

De Lions zijn al 50 jaar actief in de regio Eemland en maken zich sterk om geld op te halen voor goede doelen. Daarnaast organiseren zij grote lokale evenementen zoals De Jazz avonden, De Baarnsche Avond die jarenlang in de Pekingtuin in Baarn werd georganiseerd en inmiddels twee keer de Lukkie Duckrace in Soest. Maar er wordt ook “echt” gewerkt. Met de zogenaamde “handen-uit-de-mouwen” activiteiten, spannen de Lions zich in voor Sherpa, Cabrio en de Voedselbank. In het kader van NL-Doet hebben de leden van Lionsclub Eemland dagjes-uit georganiseerd voor de bewoners van Sherpa en hielpen zij bij de verfraaiing van openluchttheater Cabrio.

Lukkie Duckrace, ditmaal in Baarn

Op zaterdag 27 juni 2020 vindt dit spectaculaire evenement plaats in Baarn. Het zwembad waarin duizenden gele badeendjes de strijd met elkaar aanbinden om als eerste over de finish te gaan, staat dan op de Brink. Ieder eendje is gekoppeld aan een lot. Iedereen kan een of meerdere loten kopen die bij vele winkels in Baarn en Soest verkrijgbaar zullen zijn. De winnende eendjes zorgen voor prachtige prijzen! De opbrengst van dit magnifieke evenement wordt besteed aan het installeren van lokale AED’s in Baarn en aan het Diabetesfonds. Met hulp van sponsors uit Baarn en Soest belooft dit weer een groots evenement te worden.

Op vrijdag 1 november vierden de Lions hun jubileum met een receptie in Grand Cafe Soestdijk met goede doelen die door de Lions sinds 1969 werden gesteund, relaties, sponsors, vertegenwoordigers van de gemeenten Baarn en Soest, andere Lionsclubs uit de regio en veel oud-leden.