• Yaron Gospel Choir

    Femke Beerenfenger

Swingend Jubileumconcert Yaron Gospel Choir

23-02-2020, 14:33 | Lezersnieuws | Marjolein Gorter

Blackgospelkoor Yaron Gospel Choir geeft zaterdag 14 maart om 19.30 uur een jubileumconcert naar aanleiding van haar vijf-jarig bestaan.

Het koor van 32 vrouwen uit de regio Amersfoort die avond swingende blackgospel nummers en prachtige ballads. Yaron Gospel Choir zingt vanuit de Amerikaanse black gospel traditie.

Yaron is Hebreeuws voor ‘luid zingen en juichen’ en ‘vol van vreugde zijn.’ De 32 koorleden swingen de pan uit onder begeleiding van een drummer, basgitarist en pianist, en leggen hun ziel en zaligheid in de nummers.

Het koor staat onder leiding van Marjolein Gorter. De dirigente zong twintig jaar in verschillende blackgospelbands. Yaron Gospel Choir repeteert om de week in Amersfoort en zoekt nog mannelijke zangers. Iedereen die van zingen houdt, en zich in de teksten kan vinden, is welkom. ,,Repetities kunnen soms hard werken zijn en nieuwe nummers vormen soms een flinke uitdaging. Maar uiteindelijk staan met plezier zingen voor God en een goeie tijd met elkaar hebben voorop”, zegt Gorter.

Het concert vindt plaats in het gebouw van de Rafaël gemeente aan de Kosmonaut 2 in Amersfoort. Kaarten kosten 7,50 euro voor volwassenen, 5 euro voor kinderen. Voor meer informatie: www.yarongospel.nl of info@yarongospel.nl.