Nieuwe ‘Dementie Opleiding’ “online” van start

10-04-2020, 12:21 | Lezersnieuws | Anita Schimmel

Door de organisatoren de Zorg & Werk Academy en de King Arthur Groep zijn alle zeilen bijgezet om de nieuwe Dementie Opleiding, ondanks de corona crisis, te starten op 6 april.

 

Marjolein Elferink: ”meer dan 15 studenten en de opleiding niet laten starten was voor ons geen optie”, samen met de Zorg & Werk Academy en de docenten is gekeken naar hoe het wel kan”. Eerst wordt zoveel als mogelijk de theorie online behandeld en later in het jaar start het leren in de praktijk.

 

De opleiding is bedoeld voor nieuwe instroom en zorgprofessionals die intrinsiek gemotiveerd zijn om iets te betekenen voor mensen met dementie. Juist nu de dagcentra gesloten zijn en als alternatief ambulante ondersteuning wordt geboden blijkt dat het van essentieel belang is dat begeleiders over kennis en ervaring beschikken om mantelzorgers en familieleden te helpen, adviseren en ondersteunen.

 

King Arthur Groep is specialist in dementiezorg en vond dat bestaande MBO3 opleidingen niet voldoende aansloten bij de praktijk, daarom ontwikkelde zij samen met Zorg & Werk de Dementie Opleiding, die op 6 april online van start gaat! De opleiding is landelijk CREBO erkend.

 

De eerste groep zit vol, geïnteresseerden kunnen zich al opgeven voor een tweede groep via www.zorgenwerk.nl. Het is belangrijk over een praktijkadres te beschikken om mee te kunnen doen.

 

De opleiding is nodig omdat het aantal mensen met dementie groeit en mensen met dementie langer thuis blijven wonen, in de ondersteuning van mensen met dementie is iets anders nodig. De lessen worden gegeven door ervaren mensen uit het werkveld en docenten van de Zorg & Werk Academy.