• Een prachtig bedrag voor Hospice de Luwte, geschonken door leerlingen van het Griftland. V.l.n.r. voorzitter bestuur Koos Nieuwland, directeur Marja van der Vorst en adjunct-directeur Annemarie Hidding.

    Griftland College

Recordopbrengst actiedag Griftland College

18-10-2019, 16:03 | Lezersnieuws | Monica

De jaarlijkse actiedag van leerlingen van de tweede klassen van het Griftland College in Soest was wederom een daverend succes. De opbrengst van een ochtend lekkernijen en kleine hebbedingetjes verkopen is ruim € 7.149,55. Dit recordbedrag komt geheel ten goede aan Hospice De Luwte in Soest.

De leerlingen uit het tweede leerjaar van het Griftland College hebben afgelopen vrijdag het vuur uit hun sloffen gelopen voor het beoogde goede doel. Met een startkapitaal van 1 euro diende een royale bijdrage aan dit project verdiend te worden. De leerlingen gingen in groepjes op pad en verkochten allerhande zelfgemaakte lekkernijen, hebbedingen en zelfgemaakte sieraden en één groepje maakte op verzoek Polaroidfoto’s. Kortom, een gevarieerd en succesvol programma, waarvoor de leerlingen zich met hart en ziel inzetten.

Hospice de Luwte

Het Griftland College vindt het belangrijk maatschappelijk betrokken te zijn. Ieder jaar steunt het Griftland College een goed doel met de actiedag. Dit jaar gaat de opbrengst naar Hospice de Luwte; een plek waar geleefd kan worden tot het einde. Eens in de 4 jaar pakt de school het groots aan en zet zich gedurende het hele schooljaar in voor een goed doel. Vorig jaar was dit Holland4ALS.

Met veel dank

De school is verheugd over de grote belangstelling en vrijgevigheid van ouders en het winkelend publiek op deze dag. Ook is zij trots op de leerlingen die zo hard gewerkt hebben. En veel dank uiteraard aan de sponsors voor het ter beschikking stellen van gratis materialen en ingrediënten én aan de winkeliers die hun stoep ter beschikking hebben gesteld. Tot volgend jaar…