• logo TCE

    TCE

Week van de Vaktherapie

04-11-2019, 13:37 | Lezersnieuws | Katrien

De Federatie voor Vaktherapeutische Beroepen (FVB) en haar beroepsverenigingen organiseren jaarlijks de Week van de Vaktherapie. Dit jaar is dat van 11 tot 17 november. In regio Eemland heeft sinds medio 2016 een groep zelfstandig gevestigde vaktherapeuten en andere ervaringsgerichte therapeuten zich verenigd in het Therapeuten Collectief Eemland (TCE). Inmiddels bestaat TCE uit 16 therapeuten met een eigen praktijk in regio Eemland. In het kader van de Week van de Vaktherapie organiseren een aantal TCE praktijken een activiteit.

Amersfoort, Soest en Baarn
Francien Hoving van Oxalis in Amersfoort, Katrien Costermans, speltherapeute in Soest en Petra Plomp van Praktijk voor Beeldende therapie in Baarn hebben dit jaar gekozen voor een gezamenlijke ludieke actie. Her en der door Amersfoort, Soest, en Baarn plaatsen zij bakjes met emotie-chocolaatjes met daarbij de vraag “Hoe voel jij je vandaag?” Het doel is om mensen even stil te laten staan bij deze vraag en hen te attenderen op te mogelijkheid van ervaringsgerichte therapie. Deze vorm van therapie gaat meer in op doen en ervaren. Praten heeft daarbij een andere en ondergeschikte rol. Ervaringsgerichte therapie is zowel geschikt voor kinderen, jongeren als volwassenen.

Daarnaast organiseert Francien Hoving op zaterdag 16 november twee workshops. Om 11.00 uur voor volwassenen en om 13.30 uur voor kinderen (vanaf 8-12 jaar). Het thema is  ‘sta eens even stil’ en ervaar wat beeldend werken voor jou kan doen. Beide workshops zijn een combinatie van een aandachtsoefening en beeldend werken. U bent van harte welkom op de Mathias Withoosstraat 34, 3812 ST in Amersfoort. Er is parkeergelegenheid aan de rechterkant van het kerkgebouw aan de M. Withoosstraat (eerste parkeerplaats). Opgeven voor deze gratis workshop kan door een mailtje te sturen naar: oxalis.amersfoort@gmail.com

TCE: “Het wordt nu echt tijd dat vaktherapie van zich laat horen, zodat mensen zich bewust kunnen zijn van de keuzes in zorgbehandeling. Kom langs en beleef vaktherapie!”” Landelijk doen vele vaktherapeuten mee, extramuraal en intramuraal. Op de websites www.therapeutencollectiefeemland.nl en  www.weekvandevaktherapie.nl kunt u kijken welke activiteiten er in de buurt georganiseerd worden.