• Gerard Beijer met de plaquette van Otto Prinsen

    Peter Beijer
  • Gerard Beijer is zo nu en dan nog voetballend actief bij SO Soest

    Peter Beijer

SO Soest eert vijf '50+leden'

09-10-2019, 12:00 | Lezersnieuws | Peter

SOEST - Maandag 7 oktober werd tijdens de ledenvergadering van SO Soest stilgestaan bij het feit dat een handvol leden vijftig jaar (of langer) aaneengesloten voetballend actief is. 

Gerard Beijer is met recht de veteraan van het stel. De 73-jarige Soester, bekend van het transportbedrijf, werd in 1956 lid. Hij voetbalde in de jeugd, in de selectie onder Jan Zwartkruis en in diverse lagere elftallen. Tegenwoordig speelt Beijer bij de recreanten op zaterdagmiddag. De sportieve Soester is daar niet wekelijks te vinden, maar af en toe laat hij zijn neus zien en probeert hij op het veld zijn goaltjes mee te pikken.

Naast Gerard Beijer werden ook Frank Smits, Wim Kok, Wilfred Janmaat en Peter Hilhorst gehuldigd. De jubilarissen ontvingen een plaquette met daarop de muurschildering van Otto Prinsen. Dit schilderij heeft jarenlang de oude kantine van de vereniging gesierd. In 2003 werd het clubhuis afgebroken en daarmee verdween het schilderij. Bij de vijf voetballers zal het schilderij de herinnering aan hun voetballeven bij SO Soest levend houden.