• Ries de Jong (links) van SO Soest ruilt shirtjes met Jan Dirk van der Zee van de KNVB

    Peter Beijer

KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee spreekt voor sponsors SO Soest

12-11-2019, 11:41 | Lezersnieuws | Peter

SOEST - KNVB-directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee was maandagavond te gast bij SO Soest. De voorzitter, zelf als voetbalvader langs de lijn bij vv Hooglanderveen, vertelde over de toekomst van het amateurvoetbal. Er gaat nog veel gebeuren. Competities worden anders, de scheiding van zaterdag- en zondagvoetbal gaat op de schop. Van der Zee gaf aan de ruim honderd aanwezigen een boeiende inkijk in de wereld van de organisatie van het amateurvoetbal. 

De lezing werd afgesloten met shirtjes ruilen. Om het 130-jarig jubileum van de KNVB te vieren is een uniek jubileumshirt ontwikkeld waarvan elke vereniging in Nederland dit seizoen één exemplaar krijgt. ,,Als aandenken aan het feit dat we met elkaar het Nederlandse voetballandschap vormen en kleur geven", vertelde Van der Zee. 

,,Het patroon op het shirt bestaat uit een samenspel van vormen en vlakverdelingen die ook zijn terug te vinden op de shirts van alle Nederlandse amateurverenigingen. Op deze manier verenigen we 130 jaar Nederlands amateurvoetbal in één uniek oranje shirt. Als aandenken aan het feit dat we met elkaar het Nederlandse voetballandschap vormen en kleur geven."

Het SO Soest-shirt dat de KNVB-voorzitter van SO Soest-voorzitter Ries de Jong ontving krijgt, net als de shirts van de 3000 andere voetbalverenigingen, een ereplaats op de KNVB Campus in Zeist.

Het verhaal van Jan Dirk van der Zee bood genoeg stof om na te praten onder het genot van een stamppottenbuffet en een glaasje. Een geslaagde sponsormeeting. Sponsor zijn bij SO Soest is meer dan alleen wat geld geven. De club biedt diverse evenementen waarin de ondernemers elkaar in een ontspannen sfeer kunnen ontmoeten.