Mensen

SOEST In de aanloop naar de gildefeesten belicht de Soester Courant in een serie interviews verschillende facetten van het grootste evenement van Soest. Aan de hand van betrokken vrijwilligers bieden we een blik achter de schermen. Deze week: Harrie Hilhorst, vaandeldrager.

SOEST Het afgelopen jaar groeide de Nederlandse bevolking met bijna 46 duizend mensen. Daarmee groeit het inwonertal harder dan vorig jaar, meldt het CBS woensdag. Nederland telde op 1 juli meer dan 17,3 miljoen inwoners. De gemeente Soest groeide de afgelopen zes maanden met 96 personen. Het totaal aantal inwoners kwam daarmee begin deze...

Advertorial
SOEST Kinderopvang K'nijntje&Zippies werkt samen met basisschool de Wegwijzer en biedt buitenschoolse opvang. Naast het schoolgebouw bevindt zich...

SOEST Bijna elke inwoner van Soest kent hem. En hij kent bijna elke inwoner van Soest. Tony Mavinda vluchtte zesentwintig jaar geleden uit Angola op zoek naar een beter leven ver weg van oorlogen. Hij is nu niet meer op zijn fiets weg te denken uit het Soester straatbeeld.

SOEST Voor de Indische Nederlanders, die 3,5 jaar onder het Japanse juk hebben geleden, is 15 augustus een belangrijke datum, omdat voor hen toen pas de Tweede Wereldoorlog eindigde. Om deze dag te herdenken kunnen belangstellenden donderdag (morgen) om 11.00 uur samenkomen bij het monument aan de Ir. Menkolaan in Soest.

Advertorial
SOEST Het goede doel vinden is het belangrijkste onderdeel in de voetbalsport. Dat goede doel is bij SO Soest nu op twee manieren uit te leggen. De...

SOEST De vakantietijd deel je met reisgenoten. Voor elk wat wils. Schipperen en gedogen. Soms met de blote voeten in het zand. Elkaar insmeren. Kijken naar het bungeejumpen met hoogtevrees. Lekker wegdromen bij een goed boek.

SOEST Hoewel hij de hele wereld afreist is Theo Vlug nog steeds behept met de gildefeesten. De 60-jarige Soester schoot al twee keer het laatste stukje vogel naar beneden en werd daardoor tweemaal Gildekoning. Overal op de aardbol is hij welkom bij het rolstoelbasketbal. Net terug uit Sofia schuift hij aan voor een interview.

Advertorial
SOEST Eigenaar Optie1 Soest heeft voormalig vestiging Phonehouse Soest van Weedestraat 55 per 01-01-2020 overgenomen en gaat op beide locaties verder onder...

SOEST De nieuwe gildekoning heet Frank Spijker De 60-jarige Soester schoot het laatste stukje vogel in de zestigste editie van de mast. Een oorverdovend gejuich en applaus vielen de winnaar ten deel. Op de schouders ging de nieuwe koning richting de indrukwekkende huldiging.

SOEST Burgemeester Rob Metz van de gemeente Soest moet zijn achterstallige huur betalen voor een bosvilla die hij enkele jaren geleden op een landgoed in Soestduinen huurde, dit heeft de Utrechtse kantonrechter woensdag bepaald. Dit meldt de Telegraaf.