Mensen

SOEST Het CBS publiceert tijdens de coronacrisis wekelijks het aantal door rechtbanken uitgesproken faillissementen op zijn site. Maar er zijn ook ondernemingen die in deze periode het levenslicht zien. De 22-jarige Isabelle Timmermans uit Soest komt met borrelboxen op de markt, gevuld met lokale producten.
SOESTERBERG Hij was een bekend gezicht in Soesterberg, Anton Verdegaal, niet in de laatste plaats door zijn lidmaatschap van de brandweer. Eerst jarenlang als vrijwilliger, na het beëindigen van zijn 25-jarige actieve loopbaan, waarin hij het tot ondercommandant bracht, als lid van de vereniging. Hij overleed op 75-jarige leeftijd en is...
Advertorial
SOEST Kinderopvang K'nijntje&Zippies werkt samen met basisschool de Wegwijzer en biedt buitenschoolse opvang. Naast het schoolgebouw bevindt zich...
SOEST Het Groot Gaesbeeker Gilde heeft afscheid moeten nemen van oud-koning Jan Grift, die op 2 mei op 96-jarige leeftijd is overleden. Oud-koningen en een delegatie van het gildebestuur deden dat in de traditie van het gilde, voorafgaand aan de crematieplechtigheid in Crematorium Laren.
SOEST Ter gelegenheid van de 75e verjaardag van Herman van Veen is op Landgoed De Paltz een overzichtstentoonstelling te zien van zijn abstracte schilderijen en werken op papier. Ook zijn leven en werk in affiches en foto’s worden getoond.
Advertorial
SOEST Het goede doel vinden is het belangrijkste onderdeel in de voetbalsport. Dat goede doel is bij SO Soest nu op twee manieren uit te leggen. De...
SOEST ,,Ik ben er nog steeds dankbaar voor dat ik die trom destijds omgehangen kreeg, ik heb er een mooie hobby aan overgehouden.” Dat zegt Joop Oversteegen uit Soest. Hij heeft het over een moment van 75 jaar terug. Exact zo lang is hij nu lid van PVO.
SOEST Het gaat goed met Monique den Uijl, haar man Ramon en de kinderen Sven en Britt. In Oostenrijk hebben ook zij te maken met de corona-beperkingen, maar de vier voormalige Soesters zijn allemaal gezond.
Advertorial
SOEST Eigenaar Optie1 Soest heeft voormalig vestiging Phonehouse Soest van Weedestraat 55 per 01-01-2020 overgenomen en gaat op beide locaties verder onder...
SOESTERBERG Hij was een van de langst zittende raadsleden in de geschiedenis van het Soester gemeentebestuur. Van 1962 tot zijn afscheid in 1994 vertegenwoordigde Cees Verheus uit Soesterberg het protestants-christelijke deel van de kiezers, eerst van de CHU en na de fusie met de KVP en de ARP van het CDA.
SOEST Corona, het wereldberoemde Mexicaanse biermerk, heeft er een nieuw concurrent bij: Tjicki, een lokale, frisse blonde Tripel van De Acht Zaligheden. Zo heet de brouwerij van drie Soesters die een idee van bijna vier jaar geleden vorige week hebben laten bottelen.
SOEST In oktober 1944 lag het bevrijdingsnummer van de Soester Courant al klaar. Uit het zicht van de bezetter die - dacht men - spoedig zou worden verdreven. Het geduld werd een half jaar op de proef gesteld, pas op 5 mei 1945 verscheen de Soester Courant. Voor het eerst sinds het Duitse verbod van 1 oktober 1941.