Muziek

Het wekelijkse Lunchconcert in de Pauluskerk in Baarn heeft op dinsdag 30 juli als thema “Sacra et  Profana – muziek van Constantijn Huygens en tijdgenoten”.

Dinsdag 30 juli genoot men in de Baarnse Pauluskerk van de prachtige zang van bariton Rutger van Oeveren en het klavecimbelspel van Johan Hofmann.

Advertorial
SOEST Kinderopvang K'nijntje&Zippies werkt samen met basisschool de Wegwijzer en biedt buitenschoolse opvang. Naast het schoolgebouw bevindt zich...

In het Lunchconcert van dinsdag 6 augustus in de Pauluskerk aan de Brink in Baarn brengt Ab Weegenaar, organist van de Bovenkerk in Kampen, een programma met orgel- en fagotmuziek.

SOEST Deze zomer maken de circa 75 leden van het Jeugdorkest Nederland (JON) een tournee door Tsjechië en Nederland. Samen met stervioliste Noa Wildschut brengen zij een gevarieerd programma op de podia.

Advertorial
SOEST Het goede doel vinden is het belangrijkste onderdeel in de voetbalsport. Dat goede doel is bij SO Soest nu op twee manieren uit te leggen. De...

Bij het Lunchconcert op dinsdag 6 augustus stonden de stoelen in de Baarnse Pauluskerk 'verkeerd om'. Zo konden de toehoorders het oog op het orgel richten, waar de nu en dan overweldigende orgelklanken vandaan kwamen.

SOEST Het derde zomerconcert in de Oude Kerk wordt op zondag 11 augustus uitgevoerd door het duo Pageluza, bestaande uit Paulien van der Werff (zang) en Gert de Vries (luit). Paulien van der Werff en Gert de Vries vormen sinds kort een duo dat snel aan bekendheid wint.

Advertorial
SOEST Eigenaar Optie1 Soest heeft voormalig vestiging Phonehouse Soest van Weedestraat 55 per 01-01-2020 overgenomen en gaat op beide locaties verder onder...

Komende zaterdagavond 14 september, aanvang 20.15 uur, opent het nieuwe door de stichting Kunst & Cultuur Baarn georganiseerde concertseizoen. In de aan de Oude Utrechtseweg gelegen Paaskerk treedt dan op het fameuze Italiaanse LaReverdie.

Tijdens het Lunchconcert van dinsdag, 13 augustus staan de stoelen in de Baarnse Pauluskerk verkeerd om opgesteld. Het luisterpubliek kan zo ogen en oren op het orgel gericht houden om te genieten van het orgelspel van Hendrik Jan de Bie, een van de organisten van de Pauluskerk.

De talrijke buien die Baarn dinsdag teisterden weerhielden de echte liefhebbers van orgelmuziek er niet van om naar de Pauluskerk te komen voor het orgelconcert van Hendrik Jan de Bie. Nagenoeg alle klaargezette stoelen waren bezet.