• Eempers
  • Eempers
  • Eempers

In één dag een compleet dorp

SOESTERBERG Het is één grote timmerwerkplaats en houtzagerij onder de radar op de vliegbasis Soesterberg waar 175 kinderen sinds donderdag in de weer zijn. Het was de eerste dag van de 23e editie van het jaarlijkse huttenbouwdorp van Stichting Balans en Bink kinderopvang. Ze hebben hard gewerkt want aan het eind van de dag was er een compleet dorp uit de grond gestampt.

Hoezeer meedoen aan deze vakantieactiviteit invloed heeft op de jongeren blijkt wel uit het feit dat er onder de vijftien jonge begeleiders vrijwilligers zijn die zelf aan het evenement hebben meegedaan toen ze daar de leeftijd nog voor hadden. Ze konden het timmeren trouwens niet laten en bouwden het podium dat zaterdag dienst zal doen voor het afsluitende optreden van de kinderen met een gevarieerd programma van onder meer zang, dans, acrobatiek en conferences. Deze talentenjacht is georganiseerd door de elfjarige Selah die ook de presentatie ervan verzorgt.

Nieuw is dit jaar de werkplaats met professioneel gereedschap van Stichting Balans, waar kinderen voor extra technische bouwvragen terechtkunnen. De vrijdag wordt besteed aan het verfijnen van de ruwbouw, want iedereen wil een zo mooi mogelijke hut realiseren om aan de jury te presenteren.