• Dit jaar geen uitbundige Oranje activiteiten. Koningsdag wordt Woningsdag.

    Jaap van den Broek

Digitaal Oranjefestijn

SOEST Koningsdag, vanwege corona omgedoopt tot Woningsdag, krijgt gestalte met een mix van pop-ups en digitale activiteiten. De Oranje Vrijmarkt krijgt een digitale uitvoering en iedereen wordt verzocht om 10.00 uur vanuit de tuin of vanaf het balkon het Wilhelmus te zingen.

Johan van Beek

In samenwerking met verenigingen en ondernemers heeft het Comité Koningsdag Soest/Soesterberg een alternatief Oranje-programma in elkaar gedraaid, waarbij de deelnemers dus vooral zoveel mogelijk thuis dienen te blijven. Het wordt een digitaal Oranjefestijn met hier en daar een fysieke invulling. Burgemeester Rob Metz gebruikt Youtube en Facebook om zijn toespraak hoor- en zichtbaar te maken.

Er zijn enkele officiële momenten, ingevlogen door de landelijke Oranje vereniging. Daarnaast brengen lokale ondernemers leven in de brouwerij met het Het Oranje Lindenhof-huiskamer-feest, de Koning Willem Woningsdag Quiz en een fotowedstrijd rond Oranjegebak. De kerkklokken zullen luiden en DJ 'Play it again Semmy' rijdt overdag met zijn bakfietsen en elpees door de gemeente.

Zie voor het volledige programma de Soester Courant van woensdag 22 april.