• Kunstenares Karina Wijnen geeft weer een workshop schilderen.

    Jaap van den Broek

Vijf workshops om je vingers bij af te likken

SOEST De juiste combinaties van wijn en spijs, schilderen met acrylverf, Spaans leren en tapas eten, een leren armband maken of handig worden in manicure. Het kan allemaal op maandag 6 april wanneer er weer workshops worden gegeven door lokale ondernemers, in samenwerking met de Soester Courant. Klik hier om aan te melden. 

Johan van Beek

Het zijn allemaal workshops om je vingers bij af te likken, je tong of het doek te strelen en weer met nieuwe kennis en vaardigheden naar buiten te stappen. Dat is te danken aan de lokale ondernemers die weer hun medewerking hebben toegezegd, en Stayokay Soest waar de docenten en deelnemers elkaar ontmoeten.

MANICURE Mooie nagels kunnen worden gescoord bij Parfurmerie & schoonheidssalon Beauty-K. Sterker: zelf gemaakt worden, want de cursisten krijgen hierin les. Goed verzorgde handen en nagels (met zuurstofdoorlatende nagellakken) staan centraal. Deelname: 22,50 euro.

SPAANS Mensen die de basis van Spaans willen leren, kunnen op bezoek bij Adria van Pluma Verde. Deze Spaanse horeca-ondernemer maakt de deelnemers wegwijs in deze wereldtaal die hij als native speaker volledig beheerst. Na een vloeiende woordenstroom op een bedje van grammatica serveert Adrian een aantal huisgemaakte tapas. Naast de bakjes komt een glas sangria te staan. Verslikken is er niet bij, hooguit in de uitspraak van woorden. Deelname: 14,50 euro.

ACRYLVERF Karina Wijnen is in Soest en ver daarbuiten een bekende kunstenares die haar sporen op het (canvas)doek heeft verdiend. Haar expertise spreekt ze aan om de cursisten te helpen hun creativiteit te ontplooien. Ze doet dat wederom samen met Hetty Uyland, eveneens kunstenares. Creatieve inspanning zorgt voor de nodige ontspanning, is hun credo. Tijdens deze les zal er worden gewerkt met acrylverf. De kosten van de materialen zijn bij de prijs inbegrepen. Deelname: 22,50 euro.

SMAKEN Vinoloog Angelique van der Linden van de gerenommeerde slijterij-wijnhandel is een bekende verschijning op de workshop-avonden van de Soester Courant in Stayokay aan de Bosstraat. Ook volgende maand is ze van de partij. Ze laat haar cursisten proeven van zes wijnen, chef-kok Jeff van Just Jeff zet twaalf hapjes op tafel. Angelique van der Linden vertelt alles over de smaak van de wijnen, Jeff doet hetzelfde van de hapjes. 'Proevenderwijs' worden zo de geschikte combinaties van smaken ontdekt. Deelname: 22,50 euro.

ARMBANDEN Oscar Ortlep is de aangewezen persoon om iemand aan te leren hoe je een leren armband kunt vlechten. Hij toont verschillende technieken en helpt de cursisten op weg. De armbanden worden afgewerkt met een RVS-magneetsluiting, zodat alle deelnemers met een fraaie armband naar huis gaan. Deelname: 30,00 euro.

De workshops vinden plaats op maandag 6 april in Stayokay Soest aan de Bosstraat 16. Voor alle workshops van de Soester Courant en de genoemde ondernemers geldt: vol is vol.