• Pixabay

Bed en breakfast in verbouwde voormalige huisartsenpraktijk

SOESTERBERG In de tot een appartement verbouwde voormalige huisartsenpraktijk aan de Prof. Lorentzlaan 21 mag wat burgemeester en wethouders betreft een bed en breakfast gevestigd worden. Het appartement heeft twee kamers. Een voorwaarde is dat er maximaal twee personen per kamer mogen verblijven.

Dit om te voorkomen dat er structureel groepen mensen gebruik van gaan maken van de bed en breakfast, waardoor er onevenredig invloed ontstaat op de leefbaarheid op woningen eromheen. Gasten moeten op het achtererf parkeren.

BESTEMMING Prof. Lorentzlaan 21 is een grote vrijstaande woning. Het appartement daarin heeft een eigen ingang, twee slaapkamers, een zitkamer, een aparte keuken en een badkamer. Op het perceel zijn minimaal twee en maximaal vier eigen parkeerplaatsen beschikbaar. De voor de geldende bestemming 'Wonen' aangewezen gronden zijn onder andere bestemd voor wonen al dan niet gecombineerde met een beroep of bedrijf aan huis. Het exploiteren van een bed en breakfast is daarin niet opgenomen en daarom is het verzoek in strijd met het bestemmingsplan.

VERGUNNING Burgemeester en wethouders vinden uit oogpunt van een goede ruimtelijke ordening het verlenen van een vergunning verantwoord. Er gelden specifieke gebruiksregels waaraan moet worden voldaan. Daarom concluderen burgemeester en wethouders dat zij kunnen meewerken aan het vestigen van een bed en breakfast in de voormalige praktijkruimte onder meer omdat er geen extra druk op de omgeving ontstaat omdat er al eerder sprake was van een huisartsenpraktijk op het perceel.