Bejaarde vrouw beroofd van pinpas en 1250 euro

SOEST Een 79-jarige vrouw is in september het slachtoffer geworden van een babbeltruc. In opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht vroeg de politie woensdagavond aandacht voor de zaak en toonde beelden van de daders.

Twee vrouwen vroegen in Soest de weg aan een behulpzame voorbijganger en stalen ondertussen haar pinpas op de Dorpsstreek in Soest. Een 79-jarige dame werd in een onbekende taal aangesproken door twee vrouwen. Ze deden alsof ze op zoek zijn naar een EHBO-post of ziekenhuis. Het slachtoffer maakte duidelijk dat er geen EHBO-post of ziekenhuis in Soest is en liep door. Even verderop merkte ze dat haar pinpas uit haar jaszak verdwenen was.

Eerder die ochtend heeft het slachtoffer boodschappen gedaan bij Albert Heijn aan de Tamboerijn. Waarschijnlijk hebben de vrouwen daar haar pincode al afgekeken, want nog voordat ze merkte dat haar pinpas weg was, werd er al 1250 euro gepind door een blonde vrouw. Dit gebeurde bij de Rabobank aan het Plein van Zuid en de ABN Amro aan de Soesterbergsestraat. De camera's van de pinautomaten legden de vrouw vast. Opvallend is dat zij een bijzondere gezichtsuitdrukking heeft.

De blanke vrouw heeft een slank postuur, lang blond haar, een zwarte baseballpet met zilverkleurige cirkel op de klep, grote zonnebril, blauw spijkerjack met scheuren, zwarte trui met capuchon, witte broek met een zwarte verticale streep op beide pijpen, roze/oranje sneakers en een zwart rugzakje.

Alle tips zijn welkom via tel. 0800-6070 of anoniem 0800-7000.

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.