• Eempers
  • Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Bewoners gewond bij zolderbrand in Soest

SOEST Terwijl de korpsen Amersfoort en Soesterberg in touw waren bij het nablussen van de grote natuurbrand van donderdag in de Korte Duinen, was brandweer Soest vrijdagmorgen druk met het bestrijden van een zolderbrand in een woning aan de Beetzlaan. Beide bewoners werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

Toen de bewoner wakker werd, kon hij het vuur al niet meer zelf blussen en alarmeerde hij de brandweer. De man liep bij de brand een trauma-inhalatie op en moest naar het ziekenhuis. De bewoonster had het huis al eerder verlaten, nadat ze door de rook ontdekt had dat er brand was uitgebroken. Toch werd de vrouw even later onwel, waarop een tweede ambulance werd opgeroepen.

VUURRESTEN De brandweer kon een binnenaanval met één straal voorkomen dat de vlammen naar buiten zouden slaan. Niettemin moest een deel van het dak gesloopt worden om er zeker van te zijn dat er geen vuurresten achtergebleven waren. Daarvoor werd de hoogwerker ingezet. Ook een deel van de zoldervloer moest worden gesloopt.

De brand trok ondanks het vroege uur veel bekijks. Het verkeer op de Beetzlaan tussen de Nachtegaalweg en de Schrikslaan was gedurende de inzet van de brandweer gestremd.