• Handmade Fotografie

Cabrio start pilot met herbruikbaar glas

SOEST Dit theaterseizoen kunnen bezoekers van Cabrio bij een aantal voorstellingen te maken krijgen met een nieuwe manier van het verstrekken van drank aan de bar. In plaats van plastic bekers, wordt gestart met herbruikbare glazen.

Bezoekers betalen een halve munt bij aanschaf van hun drankje en krijgen dat weer terug als ze het glas inleveren. De eerste keer waarbij dit nieuwe systeem wordt ingezet is op zaterdag 1 juni bij de voorstelling Keep it Cash.
,,Wij vinden het belangrijk dat we als openluchttheater bijdragen aan het verminderen van het gebruik van plastic zegt Edwin Vries die bij Cabrio de horeca aanstuurt. ,,De afgelopen jaren is het aantal bezoekers van Cabrio enorm toegenomen en daarmee ook het aantal plastic bekers dat in de afvalbak belandt. Juist op zo'n mooie plek midden in de natuur is het noodzakelijk om na te denken over manieren om te verduurzamen. Deze pilot is daarvan een concreet voorbeeld. Dit jaar wordt het herbruikbare glas geleidelijk ingevoerd zodat we de ervaringen van de bezoekers kunnen volgen en we kunnen wennen aan de nieuwe werkwijze die dit intern met zich meebrengt.'

Bezoekers worden op verschillende manieren geïnformeerd over het statiegeldsysteem. Edwin Vries: ,,We gaan er vanuit dat ook het overgrote deel van onze bezoekers dit initiatief zal omarmen. Wij zijn overigens één van de eerste openluchttheaters in Nederland die met dit systeem gaan werken."