• PVO
  • Terug naar de tijd van Charles Dickens, zaterdag in Winkelcentrum Soest-Zuid, met muziek, kraampjes, tent, stal en verhalen.

    PVO/Hettie Verlaan

A Christmas Carol in Soest-Zuid

SOEST Een levende kerststal, kraampjes, een verhalenverteller, een fotograaf, koek- en zopie en bovenal muziek: kerstmuziek. En dat alles in een omlijsting uit de tijd dat Charles Dickens zijn beroemde verhalen schreef. Het is een beknopte opsomming van wat er op zaterdag 15 december allemaal te doen is in Winkelcentrum Soest-Zuid.

De ondernemers, muziekvereniging Soest-Zuid en Hart voor Soest hebben de handen weer ineen geslagen voor een sfeervolle dag, waarbij deelnemers en figuranten gekleed zullen gaan, zoals rond 1850 gebruikelijk was. De boerin met melkkar, een schillenboer, een schoenenpoetsjongen, een schoorsteenveger, maar ook deftige heren en dames, ze komen allemaal langs in het ondernemende decor voor vier uur (kerst)muziek.

MEDEWERKING Bij de invulling en uitvoering van het muzikale programma, samengesteld door leden van PVO Soest, krijgt de muziekvereniging de medewerking van een grote groep koren en muzikanten uit Soest. Chorus Line, Popkoor Allround, de Eemmeerminnen, Joyful, Apollo Knollenkoor en de Jachthoornblaasgroep Eemland zingen of spelen hun nootjes mee. De meeste optredens zijn in de tent die speciaal voor A Christmas Carol wordt opgezet tussen Jasmijn Bloemen en Kwalitaria Dèlifrance.

FOTOGRAFEREN In de winkel naast de cafetaria kunnen bezoekers van het winkelcentrum zich laten fotograferen in Dickens kleding. Wie lekkere trekt krijgt, kan meteen toeslaan bij de koek- en zopiekraam en oud-Hollands snoepgoed inslaan. De fotosessie is bedacht en verzorgd door Hart voor Soest.

DIEREN In het winkelpand tegenover Primera aan de Zuidpromenade is zaterdag een levende stal ingericht. Daar kunnen kinderen rondneuzen en daar zal Ron Slot om 11.30, 12.20 en 13.45 uur een verhaal vertellen. Tijdens A Christmas Carol staan er in het winkelcentrum ook kraampjes met onder meer glühwein, patchwork en geschilderd porselein van particulieren en spullen van Sherpa Amersfoort.

A Christmas Carol, zaterdag 15 december, van 11.00 tot 16.00 uur, Winkelcentrum Soest-Zuid.