• Drukte langs de Eem op Hemelvaartsdag. Dat zal de komende dagen worden tegengegaan door politie en boa's.

    Jeroen van der Veer

Oevers Eem niet op slot, wel scherp toezicht

SOEST Het natuurgebied rond de Eem, en dan met name de oevers, gaat niet op slot. Er komt wel scherp toezicht. Dat zegt burgemeester Rob Metz na overleg met andere burgemeesters en de Veiligheidsregio Utrecht (VRU).

Johan van Beek

Zij doen allemaal een beroep op het gezonde verstand van de burgers, jong en oud. ,,We gunnen iedereen zijn plezier, maar dat gaan we wel heel strak in de gaten houden. Als er teveel mensen zijn, moeten ze weg", aldus Metz.

25 GRADEN Met verwachte temperaturen van 22 tot 25 graden Celsius zullen veel mensen worden uitgenodigd naar buiten te gaan. Ook zullen jongeren weer verkoeling willen zoeken in de Eem. Daar is begrip voor binnen de VRU en onder burgemeesters, maar er zal alles aan worden gedaan om herhaling van Hemelvaartsdag te voorkomen. Toen waren aan weerszijden van de rivier de oevers over een lengte van honderden meters vol met jongeren. Een aantal van hen ging in de loop van de middag met elkaar op de vuist.

Afsluiting van het gebied is niet aan de orde. Dat is overigens een bevoegdheid van Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht, en niet van Metz of diens Amersfoortse ambtgenoot Lucas Bolsius.

GEDRAG In alle natuurgebieden, maar met name langs de Eem, zal er de komende (pinkster)dagen gekeken worden naar het gedrag van mensen en of dat niet in strijd is met de coronamaatregelen. De anderhalve meter afstand is er daar een van, die gehandhaafd zal worden door politie en boa's.

Metz blijft oproepen dat iedereen zijn gezonde verstand gebruikt en zijn eigen verantwoording neemt.

Label:

Coronavirus