• Kerstmannenloop 2015

    Foto Van Denderen

Derde Soester Kerstmannenloop komt er aan

SOEST Voor de derde keer op rij vindt dit jaar de Soester Kerstmannenloop plaats op vrijdag 15 december. De opbrengst van de Kerstmannenloop gaat naar de jaarlijkse activiteit voor de ouderen van verzorgingshuis Daelhoven.

Deze loopwedstrijd voor jong en oud wordt georganiseerd door de Lionsclub Soestdijk in samenwerking met tuincentrum 't Vaarderhoogt en AV Pijnenburg. ,,Toen deze mensen nog in de kracht van hun leven verkeerden hebben zij gebouwd aan onze maatschappij. Met de opbrengst van de Kerstmannenloop doen de Lions iets terug door ze een fijn dagje uit aan te bieden. Dit jaar zijn we naar de Witte Boerderij gelopen, gezellig samen gegeten en hebben een geweldige sing-a-long beleefd. Uitjes als deze zijn zeer welkom, want de dagen kunnen in een verpleeghuis soms best lang duren'', aldus voorzitter Lions Club Soestdijk Lex van Wijk.

INSCHRIJVING Inschrijving voor de Kids Run en de Recreantenloop is mogelijk. De Kids Run (2,5 kilometer) is voor kinderen tot 12 jaar. De Recreantenloop (2, 4 of 6 kilometer) is voor kinderen vanaf 12 jaar. De Kids Run zal om 19.00 uur starten en de Recreantenloop zal om 19.30 uur straten. Na afloop is er een samenzijn met Glühwein en warme chocolademelk op de Kerstmarkt van 't Vaarderhoogt.

Het inschrijfgeld komt geheel ten goede aan het uitje voor de bewoners van Daelhove. De kosten voor de Kids Run bedragen 10 euro (na-inschrijving 11 euro) en voor de Recreantenloop 12,50 euro (na-inschrijving 13,50 euro). De voorinschrijvingen worden gedaan via de website en kan tot uiterlijk 14 december. Na-inschrijving vindt op 15 december plaats op de Kerstmarkt zelf. Iedere deelnemer krijgt een Kerstmannenpak.

START EN FINISH De start en finish zijn bij de molen op het terrein van 't Vaarderhoogt, Dorresteinweg 72b, in Soest.

Inschrijvingen en donaties kunnen gedaan worden via de website.