• Eempers
  • Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Brandweer herenigt ontsnapte ara met eigenaar

SOEST Een niet alledaagse klus voor de brandweer woensdagmiddag: het lokken van een ontsnapte ara. De één jaar oude Gaia, maxi-uitvoering van een papegaai, was dinsdagmiddag ontsnapt uit de woning van eigenaar Christiaan aan de Varenstraat. Hij heeft direct op allerlei manieren geprobeerd het krijsende dier weer binnen te krijgen, maar wat hij ook probeerde, niets hielp. Uiteindelijk besloot hij Gaia op goed geluk buiten te laten en woensdag een nieuwe poging te wagen.

Dat deed hij opnieuw door met de tweede ara van het stel, de driejarige Pip, te proberen haar uit de bijna dertig meter hoge boom te lokken. Gaia gaf echter geen krimp, op het krijsen na. Ten einde raad besloot de eigenaar de brandweer om hulp te vragen. Deze kwam met de hoogwerker. Een brandweerman ging samen met de eigenaar naar boven om een poging te wagen het dier te pakken te krijgen.

Terwijl Pip vanaf de reling van het balkon toekeek, was Gaia kennelijk aan eten toe want koekjes en snoepjes waren voldoende om haar te lokken en in de meegebrachte kooi te krijgen. Eenmaal beneden werden beide luid krijsende ara's herenigd. De actie van de brandweer trok veel bekijks. Gedurende de inzet kon het verkeer van maar één rijbaan van de Varenstraat gebruik maken.