• Tijdens het Wandelweekend lopen deelnemers onder meer langs de Lange Duinen in Soest.

    Wendy Bos

Eerste editie Soester Wandelweekend

SOEST Over minder dan een maand luidt het startschot voor de eerste editie van het Soester Wandelweekend. Het evenement vindt op zaterdag 18 en zondag 19 augustus plaats en wordt in samenwerking met de Rotaryclub Soest-Baarn georganiseerd.

,,Het nieuwe wandelevenement blijkt een grote groep wandelaars aan te spreken", aldus de organisatie. Naar schatting doen er op zaterdag een kleine 2.000 wandelaars mee en op zondag is de verwachting dat er 1.800 deelnemers aan de start verschijnen. Er zijn drie verschillende afstanden waaruit gekozen kan worden: 10, 20 of 30 km.

DUINENROUTE Volgens de organisatie is het Soester Wandelweekend een aanrader vanwege de afwisselende natuur. Op zaterdag wandelen de deelnemers de Soester Duinenroute aan de zuidzijde van Soest. ,,Een van de highlights op zaterdag is het schitterende landgoed de Paltz. Hier zien de wandelaars van de 30 km een oude vliegtuigshelter die nog stamt uit de Koude Oorlog."

ERVARING Op de zondag start de Baarnse Bossenroute. Via deze route passeren de wandelaars Paleis Soestdijk en daarna wandelen de deelnemers van de twee langste afstanden door de Baarnse Bossen langs kasteel Groeneveld. ,,De oude Engelse tuinen en het pastorale landschap maken het een ervaring om niet snel te vergeten", aldus de organisatie.

OPTREDENS De finishlocatie is net als de startlocatie in de Gildetent in Soest. In de Gildetent zijn tijdens de finish op beide dagen optredens te zien. Daarnaast kunnen de wandelaars langs de routes kennismaken met diverse muzikanten en optredens, zoals bij Openluchttheater Cabrio in Soest.

DEELNAME De inschrijving voor het Soester Wandelweekend sluit maandag 6 augustus om 24.00 uur. Er is geen na-inschrijving. Deelnemers kunnen kiezen om het hele weekend te wandelen, of op een van beide dagen. Bij inschrijving kan een vrijwillige donatie worden gedaan voor Stichting Semmy. Kijk voor meer informatie op www.soesterwandelweekend.nl.