• Eempers
  • Eempers

Parachutisten openen Zomeroffensief

SOESTERBERG Met een sprong van parachutisten is zaterdagmorgen op vliegbasis Soesterberg het tweedaags evenement Zomeroffensief begonnen. Op initiatief van het Nationaal Militair Museum is er op beide dagen een spectaculair programma met onder meer een tankshow met tanks uit binnen- en buitenland.

Jan van Steendelaar

Er zijn tientallen voertuigen te zien, van een kleine Japanse tank uit de tropen tot de Britse Challenger- en de Russische T-34 tank. Uiteraard zijn er op de voormalige vliegbasis ook vliegtuigen te zien, waaronder de supersonische F-4 Phantom en de F-104 Starfighter. Dit was een van de bekendste gevechtsvliegtuigen van de vorige eeuw uit de geschiedenis van de Koninklijke Luchtmacht. Het exemplaar op het Zomeroffensief werd gebruikt voor trainingsvluchten.

Er worden op beide dagen zo'n 15.000 belangstellenden verwacht. Op twee momenten kunnen ze terecht in de Arena voor een spectaculaire show met tanks. Behalve dat ze op het buitenterrein de voer- en vliegtuigen van dichtbij kunnen bekijken, kunnen ze een bezoek brengen aan de militaire markt en het foodcourt, een verzameling openluchtrestaurants. Verder is er muziek en zijn er activiteiten voor de kinderen.