• Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Grote zoekactie na woningoverval in Soest

SOEST De politie heeft zaterdagavond een grote zoekactie op touw gezet en een buurtonderzoek gehouden na een poging tot overval rond 19:00 uur op een woning aan de Wijnand Toplaan. De bewoners hebben de verdachte blijkbaar geen kans gegeven om zijn voornemen daadwerkelijk uit te voeren, want hij is direct weggerend.

Niet bekend is in welke richting de overvaller is gevlucht en of hij bijvoorbeeld in een auto is gestapt.

UPDATE Uit politieonderzoek is gebleken dat een onbekende man de woning is binnengekomen en de bewoners heeft bedreigd met een steekwapen. Het echtpaar wist hem echter de deur uit te krijgen waarna de man zonder buit wegrende in de richting de Titus Brandsmastraat. De bewoners raakten niet gewond. In de omgeving zochten agenten naar de verdachte man. Ook werd Burgernet ingezet. De man werd niet gevonden.

De verdachte is een man een getint uiterlijk. Hij droeg een blauw trainingspaken had een wit masker bij zich. Hij sprak Nederlands met een accent. De recherche roept getuigen op zich te melden. Wie iets opvallends heeft gezien in de omgeving van de Wijnand Toplaan en Klaarwaterwegof informatie heeft over de vluchtroute van de verdachte of over de verdachte zelf, wordt gevraagd te bellen met de recherche in Amersfoort via 0900-8844. Anoniem melding doen kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.