• ANP Foto

Herdenkingstocht voor Koen van Keulen

SOEST Ter nagedachtenis van de in Italië overleden Koen van Keulen uit Soest wordt donderdag een herdenkingstocht gehouden. Die begint op de hoek van Ferdinand Huycklaan en de Peter van den Breemerweg. Daarvandaan wordt langs het huis van de familie uit Soest gelopen. Vrijdag is de begrafenis.

De 17-jarige Koen kwam twee weken geleden door een val in een greppel langs de weg om het leven in de buurt van het Gardameer. Pas dagen later werd zijn lichaam na een grote zoekactie gevonden. Ook in Italië is bij zijn plotselinge overlijden stilgestaan, laat een goede kennis van de familie weten.

MENSELIJKE KETEN In de plaatselijke kerk van Pacengo, waar hij op vakantie was, is zondag een herdenkingsdienst gehouden. Naast de pastoor hebben diverse mensen gesproken, onder wie de burgemeester. Ook wordt vrijdag een menselijke keten gevormd langs de weg waar Van Keulen ten val kwam, ,,om stil te staan bij het tragische lot dat Koen is overkomen."

HERDENKINGSPLEK Op het Baarnsch Lyceum, waar Koen naar school ging, werd een herdenkingsplek ingericht voor Koen. De school opende vorige week de deuren voor een besloten samenzijn voor leerlingen, ouders en medewerkers van het Baarnsch Lyceum.