• Vol Gildehuis bij de lezing van René van Hal over het openbaar vervoer in Soest.

    Jaap van den Broek

Volle zaal bij Historisch Café over OV in Soest

SOEST Met 110 belangstellenden, onder wie veel oud-personeel van W.C. Tensen, was het gezellig druk in het Gildehuis. René van Hal was de eerste spreker in een maandelijkse reeks lezingen van de 40-jarige Historische Vereniging Soest die als titel heeft: Historisch Café. Hij had het over de geschiedenis van het openbaar vervoer in Soest.

Van Hal behandelde het openbaar vervoer toen Soesters met de paardentram van A naar B gingen tot en met de huidige Syntus-bussen. Hoofdonderwerp was busbedrijf W.C. Tensen. De legendarische maatschappij met de rode bussen kleurde van 1930 tot 1980 niet alleen het Soester straatbeeld, maar was ook in de regio volop aanwezig. Nostalgisch aangelegde Soesters haalden hun hart op aan een mini-tentoonstelling met foto's en fraaie accessoires van W.C. Tensen.

UITGAANSGELEGENHEDEN Het eerstvolgend Historisch Café is op dinsdag 3 maart, aanvang 20.00 uur in het Gildehuis. Onderwerp dan is de geschiedenis van de uitgaansgelegenheden in Soest en Soesterberg. De presentatie is in handen van Peter Beijer. Toegang is voor leden van de HVS gratis. Niet-leden betalen 3,00 euro entree.