• Hans Veltmeijer

Huis van de sport houdt Soest bezig

SOEST Er komt een nieuwe sporthal bij de bestaande sporthal van Sportboulevard De Engh. Maar het zou ook wel eens één grote hal kunnen worden, die ook plek biedt aan grote culturele evenementen.

Hans Veltmeijer

Hoe dan ook, het onderwerp leeft onder Soesters, zowel onder buurtbewoners van de locatie als in de sportsector. Dat bleek uit de tweede informatieavond van de gemeente. Een week geleden troffen wethouders, sportambtenaren, raadsleden, buurtbewoners, vertegenwoordigers van sport, cultuur en onderwijs en andere Soesters elkaar in de kantine van het sportcomplex aan de Dalweg. Op ongeveer de plek waar straks een tweede sporthal moet verrijzen, ter vervanging van Beukendal. Er moesten stoelen worden bijgezet om alle zestig geïnteresseerden een zitplaats te bieden.

ACHTERZIJDE Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om de nieuwe sporthal aan de achterzijde van het huidige complex te gaan bouwen. Een studie heeft uitgewezen dat dit de meest geschikte variant is, onder meer vanwege de betrekkelijk vrije locatie, zonder veel direct omwonenden.

ZORGEN Toch uitten buurtbewoners hun zorgen over voornamelijk de parkeersituatie, geluidsoverlast en het uitzicht.

Sportwethouder Harrie Dijkhuizen noteerde, liet hij de volgende morgen weten, 'mooie gesprekken' met de bewoners die straks op het nieuwe gebouw gaan uitkijken.

LEVENDIGE GESPREKKEN ,,We hebben het gehad over de aankleding van het gebouw, de kleuren en het omliggende groen. De sfeer was heel goed. Iedereen luisterde naar elkaar." De levendige gesprekken tussen alle betrokkenen duurden tot rond elf uur.

Lees meer in de papieren uitgave van Soester Courant van 27 februari.