• Anke van der Meer

Idea start met uitverkochte theaterzaal

SOEST Theater Idea start het seizoen op 22 september met een uitverkochte zaal. Javier Guzman neemt met de try-out van zijn Sinterklaasconference het jaar door op de hem vertrouwde wijze. Scherp van tong, filerend, twijfelend en waarachtig zullen de gelukkigen die al kaarten in huis hebben weer genieten van zijn humor.

Theatermaker en presentator Marc de Hond staat op 27 september in Theater Idea. Het is de derde theatervoorstelling van De Hond, die eerder op het podium stond met 'Scherven brengen geluk', waarin hij het 12,5-jarig jubileum van zijn dwarslaesie vierde, en met 'Wie bang is, krijgt ook klappen', een voorstelling over angsten en hoe deze te overwinnen, aan de hand van het bijzondere levensverhaal van zijn opa.

Met de try-out van 'Voortschrijdend inzicht' kiest De Hond opnieuw voor een persoonlijke insteek: de geboorte van zijn dochter en zoon en de wereld die hij voor hen achterlaat. ,,Ik pleit voor een Nederland 2.0. Hoe eerder we beginnen met bouwen, hoe beter!"

MINDMAGIC Mindgames in het theater: de nieuwe sensatie op gebied van gedachten lezen! Timon Krause is de jongste mentalist die ooit Nederlands en Europees kampioen werd en inmiddels treedt hij op over de hele wereld.

CONCEPT Henning Neidhardt ontwikkelt het concept van Mindgames met Timon Krause. Van origine een jazz en reggae pianist, schrijft hij nu de unieke Mindgames soundtrack. Kevin Wolf brengt de beat. Na studies aan verschillende bekende muziekscholen in Europa, is hij nu een veel gevraagde bandcoach en de huisdrummer bij Mindgames.

VERMAKELIJKE MIX De drie combineren hun talenten om het onmogelijke, mogelijk te maken op 29 september. Met een verrassende, magische en vermakelijke mix van muziek, magie en mysterie maken ze een show met een verbijsterende climax. Een show om zeker te gaan zien, die ook jongeren op het puntje van hun stoel laat zitten.

KAARTVERKOOP Kaarten voor voorstellingen in Theater Idea zijn online te koop via www.ideacultuur.nl en bij de theaterkassa in Idea aan de Willaertstraat 49. Idea is verder bereikbaar via tel. (035) 6095825 (dinsdag, woensdag, donderdag 13.00-17.30, vrijdag 13.00-20.00 uur, en zaterdag 10.00-16.00 uur).