• NTR

Intocht Sinterklaas in Soesterberg gered

SOESTERBERG Organisatorische problemen dreigden roet in het eten te gooien, maar Suzanne Bezemer en Marc Bouckaert zijn er toch in geslaagd om ervoor te zorgen dat Sinterklaas naar Soesterberg komt. De gemeente gaf snel de vergunning af. ,,We konden het niet maken, zeker ook naar de nieuwe inwoners toe, om Sinterklaas dit jaar niet uit te nodigen," zegt Bouckaert.

Met medewerking van de ondernemersvereniging Ons Netwerk en Jabsports kan de intocht toch doorgaan, al is dat dan pas op 24 november. Het programma wijkt wel enigszins af van voorgaande jaren.

FEESTELIJK ONTHAAL Dit jaar komen er tussen de tachtig en honderd Pieten naar Soesterberg. Een groep Pieten loopt vanaf 18.30 uur op het Plusplein een rondje langs de jeugdige bezoekers, terwijl andere Pieten de kinderen vermaken met dansen, acrobatiek en muziek. Sinterklaas wordt rond 18.45 uur verwacht. Hij komt aan in een open auto. Op het extra feestelijk versierde Plusplein heet burgemeester Rob Metz hem welkom.

OPTOCHT Daarna volgt een korte optocht door het dorp met veel muziek in de stoet, onder anderen verzorgd door een diskjockey -Piet. Verder rijdt de trekker-tram van de stoet mee, evenals een tuk tuk. Het thema van de intocht is 'Keep them Rolling', dus ook veel Pieten zullen op allerlei voertuigen meerijden met de optocht.

Als de stoet terug is op het plein neemt de Sint afscheid en staat er voor de kinderen een beker chocolademelk klaar.