• Opsporing Verzocht

Jongen vast voor overval in Soest

SOEST De politie heeft een minderjarige jongen uit Soest aangehouden als verdachte van de woningoverval aan de Wijnand Toplaan, juli vorig jaar. Aan de zaak werd deze week aandacht besteed op televisie waarna de politie informatie binnenkreeg en de jongen donderdag kon aanhouden.

In de uitzendingen van Opsporing Verzocht van 3 april en van Bureau Hengeveld van 28 februari en 4 april werd uitgebreid aandacht besteed aan de woningoverval die op zaterdagavond 8 juli op de Wijnand Toplaan in Soest plaatsvond. Op de uitgezonden beelden was te zien dat een jongeman eerst op de fiets en lopend een voorverkenning uitvoerde, daarna gemaskerd en bewapend met een takkenzaag de woning binnenging en even later zonder buit en zonder takkenzaag de woning uit vluchtte.

BEDREIGING In de woning had hij een ouder stel met de takkenzaag bedreigd en geld geëist. Om zijn eis kracht bij te zetten, had hij de takkenzaag zelfs bij de vrouw op de keel gezet. Zij werd daarop zo kwaad, dat zij de takkenzaag wist te bemachtigen. De overvaller ging er daarop zonder buit rennend vandoor.

De verdachte is ingesloten en zit vast voor verhoor.