• Museum Soest

Museum Soest gaat 13 juni weer open

SOEST Door de verruiming van de maatregelen, mogen de musea weer open. Dat betekent dat ook Museum Soest haar bezoekers weer mag gaan ontvangen.

Alle nodige voorzorgsmaatregelen zijn genomen volgens de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), meldt het museum. Vanaf zaterdag 13 juni is het museum weer conform de oude openingstijden open. Echter zijn er wel een aantal beperkingen waar het museum zich aan dient te houden.

Bij verkoudheidsklachten worden mensen gevraagd het bezoek uit te stellen. Er is een eenrichtingsroute door het museum waarbij steeds de norm van 1,5 meter en een aantal bezoekers per ruimte in acht moet worden genomen. Er is geen mogelijkheid gebruik te maken van de toiletten. De lift is na toestemming van de dienstdoende vrijwilliger wel te gebruiken.

Rondleidingen en bezoeken van groepen behoren nog niet tot de mogelijkheden. Gezien de aard van het gebouw mogen er 30 bezoekers tegelijk in het museum aanwezig zijn.

Vooraf reserveren is ook nodig, buiten openingstijden via tel: 06-36001915 of info@museumsoest.nl. Reserveren tijdens de openingstijden kan via 035-6023878. Meer op www.museumsoest.nl.