• Eempers

Laatste Repair Café voor zomervakantie

SOESTERBERG Nog één keer voor de vakantie bieden de vrijwillige medewerkers van het Repair Café de inwoners van Soesterberg aan om defecte apparatuur en kleding te repareren. Wie ervan gebruik wil maken, kan hiervoor op zaterdag 29 juni van 10:00 tot 13.00 uur terecht in dorpshuis De Linde aan de Chr. Huygenslaan.


Repair Café Soest bestaat vijf jaar en heeft honderden reparaties verricht aan allerlei apparaten zoals lampen, speelgoed, kledingstukken, stofzuigers en computers. Daarmee hebben defecte huisraad of kleding een tweede leven gekregen, want meer dan vijftig procent daarvan wordt met succes gerepareerd. Het is niet mogelijk om flat screen tv 's ter reparatie aan te bieden. De reparaties zijn kosteloos, maar een financiële bijdrage wordt op prijs gesteld.

Ton Dijkshoorn, een van de organisatoren, betreurt het dat er nog steeds geen Soesterbergers zijn die zich hebben aangemeld voor het reparatieteam. Daarom moet steeds een beroep worden gedaan op mensen uit Soest. Hij vindt dat inwoners van Soesterberg elkaar moeten helpen en geen beroep zouden moeten doen op de medewerkers van het Soester Repair Café.